Mokymo centras dalyvavo festivalyje ,,Kultūros naktis 2021“

Mokymo centras įsitraukdamas į kasmetinį Vilniuje vykstantį festivalį ,,Kultūros naktys 2021“, rugsėjo 24 d. dieną surengė renginį ,,Lietuvos bausmių vykdymo sistema kintančio pasaulio kontekste“. Lietingą penktadienio vakarą pradėję rinktis renginio dalyviai, turėjo galimybę apsilankyti net keturiose skirtingose Mokymo centro lokacijose, kuriose jų laukė tiek teorinė, tiek praktinė pažintis su Lietuvos bausmių vykdymo sistema ir pataisos pareigūno profesija.

Pirmoje stotelėje visi renginio dalyviai buvo susipažindinami su Lietuvos bausmių vykdymo sistemos istorija, unikaliomis tarpukario Lietuvos bausmių vykdymo sistemos archyvinėmis nuotraukomis bei nuteistųjų meninių kūrinių paroda. Siekiant sudominti ir įtraukti lankytojus, kitoje stotelėje renginio dalyviai buvo supažindinami su pataisos pareigūno profesijos specifika organizuojant jiems žaidimą ,,Surask paslėptus daiktus“.  Renginio dalyviai taip pat turėjo galimybę apsilankyti Mokymo centro tire, kuriame profesijos mokytojai lankytojus supažindinimo su tarnybos metu naudojamomis specialiosiomis priemonėmis, kartu tam tikras priemones išbandant praktiškai.

Džiugu, kad renginyje apsilankė nemaža dalis buvusių ir esamų kriminologijos bei teisės studentų, kurie itin aktyviai įsitraukė į organizuojamas veiklas bei drąsiai domėjosi visais bausmių vykdymo sistemos klausimais.